Hogy működik az Aliexpress?

Az Aliexpress logisztikája Kínában marad, a megrendeléseket a piactéri kereskedőktől közvetlenül Magyarországra szállítják légipostával vagy hajóval. Az AliExpress-től történő megrendelésekor figyelnie kell néhány dologra, amelyeket itt az AliExpress útmutató ismertet.

Mi az AliExpress

Az AliExpress anyavállalatát, az Alibaba-t 1999-ben Jack Ma alapította. A 2016-os pénzügyi évben a platform eladásai továbbra is 15,6 milliárd dollárt tesznek ki. Az Alibaba több mint 36 000 embert foglalkoztat.

Az AliExpress egy üzleti vállalkozások közötti kereskedési platform, amelyet mint online piacteret ismerjük. Az AliExpress úgy értelmezhető, mint a kínai válasz az Amazonra, amely uralja az amerikai és a német piacot.

Az Aliexpress magyarul csak automatikusan lefordított formában érhető el.

Kínából és az ázsiai tágabb régióból származó kiskereskedők és magánszemélyek ezrei kínálják termékeiket eladásra az AliExpressen. A termékek széles választéka áll rendelkezésre. Az AliExpress kínálata rendkívül olcsó. Mobiltelefon-töltők 2 dollárért, a Surface Pro 4 tokja 8 dollárért, képernyővédők az ár harmadáért.

Különösen érdekes a nagyon alacsony árak miatt.

Az AliExpress kereskedők megbízhatósága

A legtöbb AliExpress kereskedő nagyon komoly, és ellenőrzik őket, amikor az AliExpress aktiválódik. Ezenkívül az AliExpress bármikor törölheti őket, így elveszítené az egyik legfontosabb értékesítési csatornát. Ezen okokból a kiskereskedő érdeke az, hogy komolyan gondolja és jó kritikákat kapjon.

Ennek ellenére a kínai szabványokat nem lehet összehasonlítani az európai szabványokkal. Az enyhe karcolások vagy a termékleírástól való kisebb eltérések a kínai mindennapi élet részét képezik. A hamisított árukat gyakran nem kritizálják, hanem csodálják. Az alábbiakban külön szakaszt különítettünk el a hamisított árukról.

Ha teljesen biztos akar lenni, akkor áttekinti a kis ellenőrzőlistánkat. Ez nagy valószínűséggel kiküszöböli a rossz élmény lehetőségét.

Hogyan értékelték a kiskereskedőt az AliExpress-en: A ricardóhoz vagy az ebay-hez hasonlóan az ügyfelek is értékelhetik a kiskereskedőt vagy az eladót. A minősítést megtalálhatja, ha rákattint egy boltra, majd a menüben kiválasztja a „Visszajelzés” lehetőséget. Lásd egy példát az alábbi képernyőképen. Ez a kereskedő nagyon jó visszajelzéseket kapott, így nagy valószínűséggel gond nélkül megrendelheti tőlük.

Itt láthat egy példát egy jól besorolt ​​üzletre. Hogyan értékelték a vásárolni kívánt terméket: Nem csak az üzlet, hanem a megvásárolt termék is. Ha a megfelelő szín érkezett, a minőség jó volt, a méret megfelelő volt-e. Ha az ottani értékelések is helyesek, akkor semmi sem akadályozza megrendelését!

AliExpress termékáttekintés – magas minősítésű termék behozatalra

Ha probléma merül fel, vagy kérdés merül fel, akkor egy üzenettel fordulhat a kereskedőkhöz. Általában 24 órán belül kap választ, gyakran sokkal gyorsabban a nagy kiskereskedőknél. Az ügyfélszolgálat természetesen nem hasonlítható össze a magyar kereskedővel. Ennek ellenére a kereskedők nagyon segítőkészek, még akkor is, ha az üzenetek néha néhány szóval és sok mosolygással érkeznek.

  • Csevegés az AliExpress kereskedőkkel: Nem olyan, mint egy itthoni ügyfélszolgálat – még mindig gyors és segítőkész.
  • Hamisított cikkek az AliExpressen és következményei: A hamisítványok importálása az AliExpressből nem jó

Igazi vagy hamis?

A hamisított és lemásolt termékek nagy hagyományokkal rendelkeznek Kínában. Kínában nincs semmi baj a hamisított termékek előállításával és forgalmazásával. Ennek ellenére a hamisított tételeket szigorúan eltávolítják az AliExpress-ről, és a kereskedőket blokkolják. Ennek ellenére egy kicsit óvatosnak kell lennie a márkás termékekkel.

A legjobb dolog, ha megnézi a korábbi vásárlók véleményét, ha nincsenek vélemények, akkor nem javasoljuk, hogy drága márkás termékeket vásároljon a AliExpress-ről.